2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Intézetünk
  • Munkatársaink
  • Tevékenységeink
  • Orvosoknak
  • Gyakori kérdések
  • Cikkek
  • Elérhetőségek
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
    Magas kontrasztú nézet

    A felvidéki srác, akinek a segítségnyújtás a hivatása - villáminterjú az „OGK Ápolói Nagykövetével”

    Kérlek mutatkozz be és mondd el, hogy mi motivált a pályaválasztásban?

    Hatyina Olivér vagyok, 22 éves, a Felvidékről származom. Kamasz koromban még nem voltam biztos abban, mit szeretnék csinálni a jövőben, de azt határozottan tudtam, hogy olyan terület érdekel, ami emberközpontú és melynek révén segíthetek azoknak, akiknek arra szükségük van.

    Hogyan léptél kapcsolatba az egészségüggyel?

    Az egészségügyis létem 2015-ben kezdődött, mikor megkezdtem tanulmányaimat az Érsekújvári Egészségügyi Középiskolában. Később Budapesten folytattam a sulit, ahol teljesítettem a különbözeti OKJ ápolói vizsgát.

    Mióta dolgozol az Országos Gerincgyógyászati Központban és milyen minőségben?

    3 éve dolgozom az OGK harmadik emeleti osztályán ápolóként.

    Kérlek, mondj néhány szót a munkakörülményekről!

    A minőségi munkavégzéshez a feltételek adottak, rendelkezésre áll minden szükséges felszerelés, nincsenek bosszús pillanatok, amikor helyettesítő megoldásokon kell gondolkodni. Az osztályokon nagy gondot fordítanak a tisztaságra, ami a gyógyítás egyik alapfeltétele.

    A felvidéki srác, akinek a segítségnyújtás a hivatása

    Fontosnak tartod a szakmai ismereteid folyamatos bővítését?

    Igen, hiszen mint minden, így a gyógyítás is rohamosan fejlődik, éppen ezért kezdtem el a győri Széchenyi István Egyetem Egészségtudományi Kar BSc. ápolás és betegellátás szakirányon tavaly a tanulmányimat. Az OGK-ban nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak képzésére, így rendszeresen vannak belsős előadások, amelyek keretében bővíthetik a kollégák a tudásukat, de ugyanígy támogatja az intézet a szakirányú tanulmányokat is.

    Az újonnan érkező kollégák milyen segítséget kapnak a beilleszkedéshez?

    Mentorprogramunk keretében a frissen érkezőt egy régebb óta az intézetben működő kolléga mellé osztják be, aki támogatja őt tudása, tapasztalata, helyismerete megosztásával. Személyesen is megtapasztaltam a program nagyszerűségét, ami ténylegesen megkönnyítette a beilleszkedést, valamint a még pontosabb munkavégzést már a kezdetektől fogva.

    Hogyan honorálja az áldozatos munkát az intézet?

    A bérezés a magánegészségügyi szinten is kiemelten versenyképesnek számít. Ehhez jön számos munkavállalói jóléti elem mint pl.: kiegészítő privát egészségbiztosítás, a precízen végezett munkáért járó minőségi bónusz, vagy a továbbtanulás támogatása. Fél évente választjuk meg a „Legjobb munkavállalókat” titkos szavazással. Ez erkölcsi dicsőséget és anyagi megbecsülést is jelent. Az intézethez lojális kollégákat pedig a „Törzsgárda Tagság” keretében honorálja az OGK.

    Az „OGK Ápolói Nagyköveteként” hogyan foglalnád össze, miért szeretsz itt dolgozni?

    Az első és legfontosabb, hogy az Intézet betegközpontú szemlélete lehetővé teszi, hogy osztozzunk a gyógyultan távozó páciensek örömében. Ebben a folyamatban részt venni felemelő élmény, ez igazi motiváció mindannyiunk számára, akik ezt a hivatást választottuk. Emellett az is tény, hogy a gyógyítás nem „one man show”. A csapatmunka elengedhetetlen, az OGK-ban egy elkötelezett és összetartó közösség van. Ugyanaz a cél vezérli az orvost, az ápolót, a kötözős nővért, a betegszállítót és még a páciensek ételét kiosztó munkatársakat is: a legmagasabb szinten helyt állni!

    Találkozzon személyesen is Olivérrel május 24-i nyílt napunkon, ahol bemutatjuk az OGK-ban folyó szakmai munkát és azt, hogy miért érdemes elkötelezett csapatunkhoz csatlakozni!
    A nyílt nap részletes programja és a regisztráció ide kattintva érhető el.