2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Intézetünk
  • Munkatársaink
  • Tevékenységeink
  • Orvosoknak
  • Gyakori kérdések
  • Cikkek
  • Elérhetőségek
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
    Magas kontrasztú nézet

    Junior Prima Díj 2008. Magyar Tudomány Kategória

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére tavaly létrehozták a Junior Prima díjat, amely a tavalyi háromról kilenc kategóriára bővült. Valamennyi kategóriában a november 25-i gála előtt átadják a díjakat. A sort a "Magyar Tudomány" kategória ünnepi díjátadása nyitotta. Különlegessége, hogy az átadásra a közgazdaságtudomány egyik fellegvárának gálaestjén került sor.

    A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a Budapesti Corvinus Egyetem "60 éves a Közgáz" Jubileumi Tudományos Eseménysorozatának keretében gálaestet szervezett a Junior Prima Díj "Magyar Tudomány" kategória idei nyerteseinek tiszteletére. Az immáron második alkalommal odaítélt díjakat Eric S. Maskin Nobel-díjas közgazdász és Dr. Erős János, a Bank vezérigazgatója adta át. A vezérigazgató kiemelte, a Magyar Fejlesztési Bank azért vállalt szerepet a Junior Prima Díj alapításában, mert szeretne hatékonyan részt venni az értékek megbecsülésében, a kutatás és a gyakorlat közötti kapcsolat kibővítésében, a magyar gazdaság felzárkózását meghatározó ismereti háttér javításában, a kiemelkedő tehetségek támogatásában. A Magyar Nemzeti Galériában megrendezett eseményen jelen voltak a hazai tudományos élet neves személyiségei, az Akadémia, a tudományegyetemek és kutatóintézetek kiválóságai.

    A Junior Prima "Magyar Tudomány" kategória Díjat 2008-ban Dr. Bánóczi Zoltán szerves kémikus, Dr. Halász Júlia biológus, Dr. Katz Sándor fizikus, Kocsis Bence fizikus, Lajos Veronika etnográfus, Dr. Lazáry Áron kutató orvosLudányi Anikó biológus, Máthé András matematikus, Dr. Tapaszto Levente fizikus és Dr. Varga-Szemes Ákos orvos vehette át.

    Az idén második alkalommal ítélték oda a Junior Prima "Magyar Tudomány" kategória díjait, amelynek gondozását 2007-ben a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. társalapítóként vállalta. Összesen hét tudományterület fiatal tudósai vehették át pénteken este a magas erkölcsi elismerést kifejező díjat és a vele járó pénzjutalmat. Az ünnepélyes díjátadásra a Magyar Nemzeti Galériában tartott gálaesten került sor, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem "60 éves a Közgáz" Jubileumi Tudományos Eseménysorozat keretében szerveztek. A hazai tudományos élet neves személyiségeinek, a tudományegyetemek és kutatóintézetek kiválóságainak jelenlétében a díjakat Eric S. Maskin Nobel-díjas közgazdász, valamint Dr. Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója adta át.

    A Junior Prima Magyar Tudomány kategória díja a fiatal tudósok számára az eddig elért szakmai sikerek mellett talán az első nagyon komoly nyilvános társadalmi elismerést jelenti. Felkért ajánlóként ebben az évben az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok összesen 23 fiatal elismerésére tettek javaslatot. Közülük választották ki azt a tíz tudós kutatót, akik fiatal életkoruk ellenére nemzetközi szinten is magasan jegyzett tudományos kutatási eredményekkel, publikációkkal büszkélkedhetnek. Az erős mezőnyben végül a publikációk, előadások, hivatkozások számán túl, a kutatott területen elért tudományos nóvumok alapján dőlt el a díjak sorsa. 

    2008. október 3.