• Intézetünk
 • Munkatársaink
 • Tevékenységeink
 • Orvosoknak
 • Gyakori kérdések
 • Elérhetőségek
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 887-7900 | E-mail: info@ogk.hu
  Magas kontrasztú nézet
  Sajtómegjelenések
  Sajtóközlemények
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek

  Intézeti sikerek a 2021-es OTDK Plusz rendezvényen – „elsők az elsők között”

  Az Országos Gerincgyógyászati Központ In Silico Biomechanikai Laborjának kutatói újabb sikereket értek el az OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) Plusz rendezvényen. Az idén első alkalommal megrendezett konferencia lehetőséget biztosított arra, hogy az OTDK-n különböző szekciókban első helyezést elért kutatók egymás ellen is megmérettessék magukat.

  Turbucz Máté kutatómérnök másodéves PhD hallgató Szegeden, az OTDK Plusz Orvos- és egészségtudományi szekciójában ért el I. helyezést a Closed Loop sacrectomia utáni lumbopelvicus stabilizációs rendszer in silico biomechanikai vizsgálata végeselem módszer felhasználásával című előadásával.

  Turbucz Máté
  Turbucz Máté
  Turbucz Máté OTDK projekt
  A Closed Loop sacrectomia utáni lumbopelvicus stabilizációs rendszer in silico biomechanikai vizsgálata

  Pokorni Ágoston Jakab kutatómérnök elsőéves PhD hallgató Győrben, az OTDK Plusz Műszaki tudományi szekciójában ért el I. helyezést a Daganatos csigolya eltávolítását követő műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata című előadásával.

  Pokorni Ágoston Jakab
  Pokorni Ágoston Jakab
  műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata
  Daganatos csigolya eltávolítását követő műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata

  Turbucz Máté és Pokorni Ágoston tudományos munkája az Országos Gerincgyógyászati Központ In Silico Biomechanikai Laborjának a tevékenységébe szervesen illeszkedik, és azt a célt szolgálja, hogy a betegspecifikus gerincsebészeti kezelések a mindennapi klinikai, gyógyító tevékenység részévé válhassanak.

  A kiemelkedő sikerek kapcsán témavezetőiknek, Dr. Éltes Péter Endre ISBL laborvezetőnek, Dr. Lazáry Áron OGK tudományos igazgatónak és Prof. Dr. Kiss Ritának a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárának is gratulálunk.