• Intézetünk
 • Munkatársaink
 • Tevékenységeink
 • Orvosoknak
 • Gyakori kérdések
 • Elérhetőségek
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@ogk.hu
  language enmagyar
  Sajtómegjelenések
  Sajtóközlemények
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2021-es cikkek

  Sterilizáló fejlesztése

  2019 nyarán lezajlott a sterilizáló fejlesztése: megtörtént a műszermosó beszerzése és a légtechnikai átalakítás, illetve növeltük a tálca összeállításra szolgáló felületeket.

   Az Országos Gerincgyógyászati Központban az elmúlt években a megnövekedett műtéti szám, az új műtő nyitása, a fúziós műtétek irányába eltolódott műtéti program és az ehhez szükséges műtéti tálcák visszaforgatási igénye, sebessége, valamint a privát részleg bővülése olyan kihívás elé állította a sterilizálót, mely az eddigi műszermosó állománnyal már nem volt megoldható.

  A GETINGE 8668 típusú műszermosó, a 18 mosókosár kapacitásával szinte megduplázta az eddigi két WD 46-T műszermosó 2x10 tálcás lehetőségeit, valamint garantálja a technikai biztonságot.    A berendezés kategóriájában a legmagasabb szintet képviseli. Automatizált rendszerekbe történő beépítés lehetőségével kiválóan alkalmas a gerincsebészet nagy műszerigényű műtétjeiből akár kettő befogadására is.  A műtéti eszközök, műszerek termikus fertőtlenítésére vonatkozó direktívájának megfelelően (a két WD 46-T műszermosóhoz hasonlóan) teljesíti az Ao 3000 kritériumait, mindezt 60 percnyi ciklus idő alatt.  A hozzárendelt MIS modul pedig a sebészetben, így az intézményükben is egyre nagyobb számú minimál invazív műtétek lumenes eszközeinek validált gépi tisztítására, fertőtlenítésére ad lehetőséget, az eddigi kézi tisztítással, fertőtlenítéssel szemben.

  Az eszközfejlesztéssel egy időben megtörtént a sterilizáló légtechnikai felújítása és bútorzatának kicserélése. Az előírásoknak megfelelő bútorzat kialakításánál fontos feladat volt a raktárhelységek és a fertőtlenítés után kiérkező tálcák összeállításához, csomagolásához szükséges felület kialakítása. Így jelenleg a három mosóból - akár egyszerre - kiérkező anyagot tudunk párhuzamosan előkészíteni sterilizáláshoz.

  A sterilizáló méretéhez, kategóriájához mérten szakmailag, technikailag és esztétikailag az ország elitjét képviseli.

  strerilizalo-csomagolo
  Csomagoló
  strerilizalo-mosogato
  Mosogató
  strerilizalo-raktar
  Raktár