2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Intézetünk
  • Munkatársaink
  • Tevékenységeink
  • Orvosoknak
  • Gyakori kérdések
  • Cikkek
  • Elérhetőségek
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
    Magas kontrasztú nézet

    Dr. Nagy Gergely: "Itt orvossá fejlődhetek"

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Dr. Nagy Gergelyt, az Országos Gerincgyógyászati Központ egyik új osztályos orvosát arra kértük, hogy meséljen nekünk jelenlegi munkájáról, tapasztalatairól és jövőbeni terveiről. A nyolcéves mentőtapasztalattal rendelkező friss doktort leginkább a gerinc- és sportsebészet érdekli, s úgy véli, az OGK-ban minden adott ahhoz, hogy „orvossá” fejlődhessen.

    Dr. Nagy Gergely

    Miért választotta az orvosi hivatást?

    Első emlékem az orvosi pályáról az általános iskola időszakából van, ahol a rajzban és egyéb alkotótevékenységekben megjelenő ügyességem miatt a szüleimben felmerült a sebészeti szakma lehetősége. Édesanyám és nagymamám szakmabeliek voltak, mindketten műtősnőként dolgoztak. Valószínű innen a természetes vonzódásom. A későbbi évek során több orvossal volt szerencsém megismerkedni, akik tanácsaikkal, élményeikkel kezdték kialakítani bennem az orvosi pálya modelljét. Ezt erősítette meg a közel nyolcéves mentőtapasztalatom is, ahol volt szerencsém nagyszerű orvosokkal, mentőtisztekkel, ápolókkal és nem utolsó sorban mentőgépkocsi vezetőkkel dolgozni, akik egyengették a pályámat, és támogattak egészen az egyetem végeztéig. Remélem, a nekem szavazott bizalmuknak eleget tudok tenni.

    Milyen munkakörben dolgozik az Országos Gerincgyógyászati Központban?

    Jelenleg osztályos orvosként dolgozom Dr. Bánk András Főorvos Úr osztályán, utána elkezdem az ortopéd-traumatológiai szakirányú képzésemet, az OGK támogatásával. Addig is elsajátíthatom az osztályos orvosi feladatköröket, megismerkedhetek a gerincsebészet szépségeivel és kihívásaival. Betegeket veszek fel, megvizsgálom őket, végig követem az állapotukat és igyekszem enyhíteni a panaszaikat. Emellett sok időt töltök a műtőben, ahol asszisztálok. 

    Milyen élmény volt belecsöppenni az új munkakörnyezetbe?

    Másfél-két éve kezdtem bejárni Dr. Hidas Péter Főorvos Úrhoz, ahol elsősorban a sportsebészettel ismerkedtem, emellett volt lehetőségem a műtő kiváló személyzetével is kapcsolatba kerülni. Végül az OGK orvosaként ismert, támogató környezetébe kerültem. Hasonlóan pozitívan tudok nyilatkozni az osztályról is, ahol a nővérektől a főorvosokig mindenki a segítségemre volt. Lenyűgöz az a szellemiség, az az európai hangulat, ami az Országos Gerincgyógyászati Központot áthatja. Szeretek bejárni ide dolgozni.

    Hogyan telik egy átlagos napja?

    Reggel 6:15-re járok a kórházba. Nem kötelezően, egyszerűen szeretem kényelmesen végig venni az eseményeket a referálásig. Elbeszélgetek a betegekkel, meghallgatom őket, referálás után pedig indulnak a műtétek. Ez a napom kedvenc szakasza, hiszen a szakma legizgalmasabb történései zajlanak a műtőben.  Műtétek után vár az osztály, ahol felveszem az új betegeket, ellenőrzöm a bennfekvőket és a papírmunkáknak is nekiállok.

    Mit szeret a munkájában?

    Szeretem a kompetencia érzését. Szeretem, hogy amit teszek, az számít. Minden nap van egy olyan helyzet, amikor azt érzem, megérte bejönni. Ez lehet egy gondoskodást megköszönő beteg vagy egy hasznos közreműködés a műtőben. A legnagyobb örömöt az adja számomra, hogy azt érezhetem, orvoskolléga vagyok.

    Mik a további céljai?

    Sok szakirány felé érdeklődtem, de a tetszésemet végül az ortopéd-traumatológia nyerte el. Ezen belül is a gerinc- és sportsebészet az, amit igazán motiválónak tartok, ebbe az irányba szeretnék tovább haladni.

    Mik a tapasztalatai az Országos Gerincgyógyászati Központról?

    Bár nem vagyok itt régóta, de úgy látom, nemcsak munkaerőként, hanem emberként is számítok. A kollégáim mindent megtesznek azért, hogy jól érezzem magam a munkahelyemen. Azt gondolom, ezzel olyan értéket képvisel az Intézet, ami kevés helyen található meg. Ez a mentalitás az első pillanattól kezdve érzékelhető. Nagyon sok a feladat, ami teljes embert kíván, de ehhez meg is teremtik az optimális feltételeket.

    Miért döntött az Országos Gerincgyógyászati Központ mellett?

    Itt olyan értékeket találtam, amelyekhez szívesen csatlakozom. Emellett azt gondolom, hogy itt minden adott ahhoz, hogy friss doktorként „orvossá” fejlődhessek. Ezért a pályamodellért érdemes sokat dolgozni.

    Mik az Országos Gerincgyógyászati Központ főbb erősségei?

    Európai mentalitás, környezet és morál.